Ingrediënten
- 4 stronkjes witloof
- 1 sjalot
- 500 g kalfsgehakt
- 8 sneetjes gedroogde ham
- 100 ml (rijst)melk
- 1 el peterselie, fijngehakt
- 4 klontjes boter
- zout & peper
- nootmuskaat
- olijfolie
- 150 g gemalen kaas
Bereiding
- Maak eerst de bloemkoolsaus: stoom of kook de bloemkool gaar.
- Mix de bloemkool in een blender met (rijst)melk en olijfolie.
- Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.
- Meng het bloemkoolmengsel met de helft van de gemalen kaas.
- Verwijder met een aardappelmesje het taaie hart uit het witloof door een ronde inkeping te snijden.
- Stoom of stoof het witloof. Controleer of het gaar is door er met een vork in te prikken.
- Laat goed uitlekken, knijp de witloofstronken even samen om het vocht goed te verwijderen.
- Verwarm de oven voor op grillstand, op 200°C.
- Bak terwijl het gehakt rul met een sjalotje. Kruid af naar smaak.
- Kruid het witloof met nootmuskaat en zwarte peper.
- Snij het witloof aan een kant wat open zodat je een gleuf krijgt. Vul die op met wat gehakt en rol het in de ham.
- Doe een laag van de bloemkoolkaassaus in een vuurvaste schotel. Leg de rolletjes in de ovenschaal en giet de rest van de bloemkoolkaassaus hierover en werk af met gemalen kaas.
- Zet de schotel 10 minuten in de oven op 200 °C.
- Garneer met wat fijngehakte peterselie.