Ingrediënten

  • 4 stronkjes witloof
  • 1 sjalot
  • 500 g kalfsgehakt
  • 8 sneetjes gedroogde ham
  • 100 ml (rijst)melk
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 4 klontjes boter
  • zout & peper
  • nootmuskaat
  • olijfolie
  • 150 g gemalen kaas

Bereiding

  1. Maak eerst de bloemkoolsaus: stoom of kook de bloemkool gaar.
  2. Mix de bloemkool in een blender met (rijst)melk en olijfolie.
  3. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.
  4. Meng het bloemkoolmengsel met de helft van de gemalen kaas.
  5. Verwijder met een aardappelmesje het taaie hart uit het witloof door een ronde inkeping te snijden.
  6. Stoom of stoof het witloof. Controleer of het gaar is door er met een vork in te prikken.
  7. Laat goed uitlekken, knijp de witloofstronken even samen om het vocht goed te verwijderen.
  8. Verwarm de oven voor op grillstand, op 200°C.
  9. Bak terwijl het gehakt rul met een sjalotje. Kruid af naar smaak.
  10. Kruid het witloof met nootmuskaat en zwarte peper.
  11. Snij het witloof aan een kant wat open zodat je een gleuf krijgt. Vul die op met wat gehakt en rol het in de ham.
  12. Doe een laag van de bloemkoolkaassaus in een vuurvaste schotel. Leg de rolletjes in de ovenschaal en giet de rest van de bloemkoolkaassaus hierover en werk af met gemalen kaas.
  13. Zet de schotel 10 minuten in de oven op 200 °C.
  14. Garneer met wat fijngehakte peterselie.