Ingrediënten

  • 500 g BelOrta snijbiet
  • 300 g noedels
  • 1 ui
  • 4 lente-uitjes
  • sap van 1/2de limoen
  • 100 g groene currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 cm geraspte gember
  • 1 stengel citroengras
  • 1 hand vol verse koriander
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snipper de ui fijn en snij de lente-uitjes in stukken van een centimeter.
  2. Was de snijbiet goed. Aangezien de stengels van de snijbiet een andere gaartijd hebben dan het blad is het belangrijk dat je deze van elkaar scheidt. Snij de stengels in kleine stukjes en de blaren fijn.
  3. Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking, giet af en laat uitlekken.
  4. Doe 2 eetlepels olijfolie in de wok en fruit de gesnipperde ui aan. Voeg het citroengras, de stengels van de snijbiet en de lente-uitjes toe en laat deze even mee aanstoven.
  5. Doe nu de currypasta bij de groenten samen met de geraspte gember, het korianderpoeder, het komijnpoeder en het limoensap. Roer alles goed door elkaar en laat het even pruttelen.
  6. Overgiet alles met kokosmelk en voeg de versneden bladeren van de snijbiet ook toe. Roer alles goed om en laat nog 4 min verder garen.
  7. Als de groenten beetgaar zijn haal je het citroengras eruit en kun je de gekookte noedels toevoegen en opdienen. Je kunt er nog wat verse koriander overstrooien naar smaak.