Ingrediënten
- 1/2 de witte kool
- 200 g gerookte spekblokjes
- Klontje boter
- 250 g spaghetti
- 2 eieren
- 100 g gemalen parmezaan
- Peper en zout
- Enkele takjes verse rozemarijn, fijngehakt
Bereiding
- Kuis de witte kool op en snijd in dunne reepjes.
- Bak het spek in een klontje boter tot het krokant is. Haal het spek uit de pan en zet apart.
- Stoof nu de witte kool aan in het bakvet van het spek gedurende ongeveer 10 minuten. Meng het spek met de kool.
- Kook intussen de spaghetti en houd 2 à 3 eetlepels van het kookvocht.
- Meng de eieren door de gare pasta en voeg de witte kool met het spek toe.
- Voeg ook wat van het kookvocht toe om de saus extra smeuïg te maken.
- Meng er ten slotte ook de parmezaan door en breng extra op smaak met een snufje zout, flink wat zwarte peper en de rozemarijn.