Ingrediënten

  • 200 g couscous

  • 250 g snijboon

  • 500 g tuinboon

  • 500 ml kippenbouillon

  • 1 citroen

  • ½ bosje munt

  • 4 takjes peterselie (fijngehakt)

  • 2 kroppen little gem

  • 20 g boter

  • peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C

Maak de snijbonen schoon en snij ze in fijne reepjes. Blancheer de tuinbonen 2 minuten en laat ze nadien schrikken onder koud water. Laat ze uitlekken en verwijder de bittere schil. De snijbonen worden ook 2 minuten geblancheerd en laat ook deze schrikken en uitlekken.

Rasp de citroenschil in fijne sliertjes.

Schep de couscous, boter, bouillon en 1el citroenzeste in een tajine. Laat alles 20 tot 25 minuten garen in de oven op 200°C, tot al de bouillon is opgenomen en voeg de snij- en tuinbonen.

Tot slot snij je de ‘little gem’-sla in reepjes, die je samen met de peterselie en muntblaadjes door de couscous mengt. Breng wat op smaak met peper en zout en eventueel wat citroensap.

Ontdek de producten uit dit recept