Ingrediënten
200 g couscous
250 g snijbonen
500 g tuinbonen
500 ml kippenbouillon
1 citroen
½ bosje munt
4 takjes peterselie (fijngehakt)
2 kroppen little gem
20 g boter
peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Maak de snijbonen schoon en snij ze in fijne reepjes. Blancheer de tuinbonen 2 minuten en laat ze nadien schrikken onder koud water. Laat ze uitlekken en verwijder de bittere schil. De snijbonen worden ook 2 minuten geblancheerd en laat ook deze schrikken en uitlekken.
- Rasp de citroenschil in fijne sliertjes.
- Schep de couscous, boter, bouillon en 1el citroenzeste in een tajine. Laat alles 20 tot 25 minuten garen in de oven op 200°C, tot al de bouillon is opgenomen en voeg de snij- en tuinbonen.
- Tot slot snij je de ‘little gem’-sla in reepjes, die je samen met de peterselie en muntblaadjes door de couscous mengt. Breng wat op smaak met peper en zout en eventueel wat citroensap.