Ingrediënten
- 200 g BelOrta blauwe bessen
- 240 g zelfrijzende bloem
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 30 g kokospoeder
- snuifje zout
- kaneel
- 300 ml rijstdrink
- 4 eetlepels ahornsiroop
- 4 eetlepels arachideolie
- 2 grote eieren
- poedersuiker
Tip: Op zoek naar wat extra kleur? Voeg gerust enkele frambozen, braambessen of aardbeien toe.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de bloem, het bak- en kokospoeder, zout en kaneel in een kom.
- Neem een tweede kom en meng daarin de rijstdrink, de siroop, de olie en de eieren.
- Spatel het droge mengsel door het vochtige en zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
- Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm/bakplaat en strooi er de bessen over.
- Bak 25 tot 30 minuten.
- Je kan gemakkelijk checken of het deeg gaar is door er met een tandenstoker in te prikken: kleeft er geen deeg meer aan de tandenstoker, dan is de pannenkoek gaar.
- Laat een kwartiertje afkoelen op een bakrooster en snij in stukken.
- Werk af met wat poedersuiker.
Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Stephanie Scheirlynck.