Ingrediënten
- 4 stronken witloof
- 1 prei
- 1 citroen
- 1 Jonagold appel
- 1 Chinese kool
- 2 hard gekookte eitjes
- 3 eetlepels hummus
- 2 eetlepels mayonaise
- peper en zout
- olijfolie
Bereiding
- Was 3 stronken witloof en neem de blaadjes er voorzichtig af. Leg deze op het serveerbord, deze worden straks gevuld. Gebruik 1 stronk witloof voor in de mengeling, snij in de helft, dan in reepjes en versnipper tot kleine blokjes.
- Neem een grote mengkom, doe hier het versnipperde witloof in.
- Neem de prei en verwijder de 2 buitenste bladeren. Was de prei grondig en snij in fijne ringetjes. Doe deze ringetjes bij in de mengkom.
- Snij de Jonagold appel doormidden en snij in blokjes. Laat de schil er aan. Doe dit ook in de mengkom.
- Neem de buitenste bladeren van de Chinese kool en snij in de helft. Gebruik enkel het bovenste gedeelte en snij in fijne reepjes. Doe dit mee bij het mengsel.
- Kook 2 eitjes voor 10 minuten in water tot ze hard zijn. Laat ze afkoelen en snij ze in kleine stukjes. Doe mee bij het mengsel. Meng alle ingrediënten onder elkaar.
- Voeg 3 eetlepels hummus en 2 eetlepels mayonaise toe. Meng onder elkaar. Voeg dan het sap van 1 citroen toe, lekker fris! Kruid af met peper en zout en meng nogmaals alles goed onder elkaar.
- Schep in elk blaadje de mengeling en werk af met peper en druppels olijfolie.