Ingrediënten
- 3 preien
- 8 sneetjes gerookte zalm (ongeveer 500 gram)
- 8 verse lasagnevellen
- 500 g tomaten in stukjes
- 300 g rijpe vleestomaten
- 1 ajuin
- 1 teentje look
- 100 ml (soja)room
- 1 bolletje mozzarella
- 50 g geraspte kaas
- oregano
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Spoel de prei schoon, snijd middendoor en snijd in stukken ter grootte van de breedte van de lasagnevellen.
- Stoof de prei enkele minuten in olijfolie en kruid met peper en zout.
- Maak de passata: Snipper een ajuin fijn en stoof die aan in olijfolie. Snij de tomaten in grote stukken en voeg deze bij de aangestoofde ajuinen. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen en mix tot een gladde passata. Indien gewenst kan je de passata nog zeven.
- Maak de tomatensaus: Snipper de ajuin en de look fijn en stoof aan in olijfolie. Voeg de passata en de tomatenstukjes toe en roer om. Laat de saus even pruttelen op een laag vuur en kruid met peper, zout en oregano.
- Voeg de (soja)room toe en roer nog eens goed om.
- Neem een ovenschotel en bedek de bodem met een dun laagje saus om te voorkomen dat de cannelloni aan de bodem gaat vastplakken.
- Neem een vel lasagne, leg er een snee gerookte zalm op en verdeel wat prei op de zalm. Rol de zalm samen met het lasagnevel op tot een cannelloni. Doe dit met alle 8 de lasagnevellen.
- Leg alle cannelloni rolletjes in de ovenschotel en overgiet met de rest van de saus.
- Snijd de mozzarella in dunne sneetjes en leg bovenop de tomatensaus. Werk af met de geraspte kaas.
- Plaats in de oven voor +/- 30 min. Indien nodig kun je de laatste 5 minuten. de schotel onder de grill plaatsen zodat je een mooi korstje krijgt.
- Haal uit de oven en dien onmiddellijk op.