Ingrediënten
- 250 gr aardbeien
- 2 el poedersuiker
- 1 el limoncello
- ½ limoen
- Draai van de peper molen
- 150 ml volle room (slagroom)
- 50 gram mascarpone
- 100 gram koekjes (bvb petit beurre)
- 1 reep witte chocolade
- Een paar blaadjes basilicum
Bereiding
- Snijd de aardbeien in partjes. Doe ze in een kom samen met een scheutje limoncello, ½ limoen en 1 el poedersuiker. Kruid met een draai van de pepermolen.
- Klop de room op tot je de dikte hebt van slagroom. Voeg de mascarpone toe samen met een eetlepel poedersuiker.
- Snijd een paar blaadjes basilicum fijn en voeg ze toe aan de room.
- Zet de oven op 180 graden. Leg de reep chocolade op een vel bakpapier en bak 7 minuten (ovenstand: boven en onder warmte). Haal uit de oven en laat afkoelen tot de chocolade krokant is geworden.
- Verkruimel de koekjes door ze in een zakje te stoppen en er op te slaan met een deegrol.
- Dresseer de glazen met de aardbeien, de mascarpone en koekjes en werk af met de crumble van witte chocolade.