Ingrediënten

  • 2 Golden appels
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 500g lamsgehakt
  • 1 snede brood
  • 2 eieren
  • 750 ml melk
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel vadouvankruiden
  • 5 gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 3 laurierbladeren
  • snuf zout

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 180°.
  2. Schil de appels en snijd in kleine stukjes.
  3. Zet een grote pot of pan op een gemiddeld vuur en doe er de olijfolie in.
  4. Stoof de ui glazig en voeg het lamsgehakt toe. Bak kort aan en voeg de appelstukjes al toe. Laat verder bakken op een laag vuur.
  5. Leg de snede brood in 400 ml melk en laat week worden. Plet met een vork. Klop het ei los en meng erdoor.
  6. Doe nu het ei-broodmengsel bij het gehakt en breng aan de kook. Neem van het vuur en voeg het currypoeder, kurkuma, de vadouvankruiden, gedroogde abrikoos, gember, witte wijnazijn en laurierbladeren toe.
  7. Meng goed en giet alles samen in een ovenschaal. Zet 20 minuten in de oven.
  8. Meng het overige ei met de rest van de melk en overgiet de bobotie ermee.
  9. Zet nogmaals 15 minuten in de oven om een romig laagje custard op de bobotie te krijgen.
  10. Serveer onmiddellijk. Lekker met rijst erbij.