Ingrediënten
- 2 Golden appels
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 500g lamsgehakt
- 1 snede brood
- 2 eieren
- 750 ml melk
- 1 eetlepel currypoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel vadouvankruiden
- 5 gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
- 1 theelepel geraspte gember
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 3 laurierbladeren
- snuf zout
Bereiding
- Verwarm je oven voor op 180°.
- Schil de appels en snijd in kleine stukjes.
- Zet een grote pot of pan op een gemiddeld vuur en doe er de olijfolie in.
- Stoof de ui glazig en voeg het lamsgehakt toe. Bak kort aan en voeg de appelstukjes al toe. Laat verder bakken op een laag vuur.
- Leg de snede brood in 400 ml melk en laat week worden. Plet met een vork. Klop het ei los en meng erdoor.
- Doe nu het ei-broodmengsel bij het gehakt en breng aan de kook. Neem van het vuur en voeg het currypoeder, kurkuma, de vadouvankruiden, gedroogde abrikoos, gember, witte wijnazijn en laurierbladeren toe.
- Meng goed en giet alles samen in een ovenschaal. Zet 20 minuten in de oven.
- Meng het overige ei met de rest van de melk en overgiet de bobotie ermee.
- Zet nogmaals 15 minuten in de oven om een romig laagje custard op de bobotie te krijgen.
- Serveer onmiddellijk. Lekker met rijst erbij.