Ingrediënten
- ½ BelOrta rode kool
- 2 rollen kruimeldeeg (kant-en-klaar)
- 2 worsten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eieren
- 100 ml room
- scheutje (rode wijn)azijn
- Indiase kruidenmix
- boter
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Pel en versnipper de knoflook en de ui.
- Snij vervolgens de rodekool in fijne stukjes.
- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui.
- Voeg nadien de knoflook en rode kool toe. Laat enkele minuten stoven tot de rode kool zacht is.
- Voeg er vervolgens een scheutje rode wijnazijn aan toe en kruid af met peper en zout. Laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smeer de bakvormpjes in met boter en bekleed ze met het kruimeldeeg, prik eerst ook even met een vork in het deeg zodat het niet opblaast.
- Bak het deeg 15 minuten voor.
- Klop de eieren samen met de room los en kruid met wat Indiase kruidenmix.
- Bak de worsten bruin en snij ze in plakjes.
- Haal vervolgens de bakvormpjes uit de oven en vul ze met de worst en de rode kool.
- Overgiet met het ei-roommengsel.
- Bak de miniquiches vervolgens nog 25 minuten verder.