Ingrediënten

  • ½ BelOrta rode kool
  • 2 rollen kruimeldeeg (kant-en-klaar)
  • 2 worsten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 100 ml room
  • Scheutje (rode wijn) azijn
  • Indiase kruidenmix
  • Boter
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Pel en versnipper de knoflook en de ui.
  2. Snij vervolgens de rodekool in fijne stukjes.
  3. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui.
  4. Voeg nadien de knoflook en rode kool toe. Laat enkele minuten stoven tot de rode kool zacht is.
  5. Voeg er vervolgens een scheutje rode wijnazijn aan toe en kruid af met peper en zout. Laat afkoelen.
  6. Verwarm de oven voor op 180°C.
  7. Smeer de bakvormpjes in met boter en bekleed ze met het kruimeldeeg, prik eerst ook even met een vork in het deeg zodat het niet opblaast.
  8. Bak het deeg 15 minuten voor.
  9. Klop de eieren samen met de room los en kruid met wat Indiase kruidenmix.
  10. Bak de worsten bruin en snij ze in plakjes.
  11. Haal vervolgens de bakvormpjes uit de oven en vul ze met de worst en de rode kool.
  12. Overgiet met het ei-roommengsel.
  13. Bak de miniquiches vervolgens nog 25 minuten verder.

Ontdek de producten uit dit recept