Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 1 ui
- 2 kipfilets
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl chilivlokken
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl lookpoeder
- 1 tl komijn
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 8 tortilla’s
- handvol koriander
- zure room
- srirachasaus
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Pel de ui en hak fijn. Snijd de kipfilet in reepjes. Hak de look fijn en snijd ook de paprika’s in reepjes.
- Doe wat olijfolie in een stoofpot. Stoof de ui glazig en voeg de kippenreepjes en de look toe.
- Kruid met chilivlokken, cayennepeper, lookpoeder, komijn en paprikapoeder.
- Bak de kippenreepjes goudbruin maar nog niet helemaal gaar.
- Doe er de paprikareepjes bij, kruid nog even bij met peper en zout en laat de paprika zo’n 4 à 5 minuten meestoven.
- Warm ondertussen de tortilla’s op in de microgolfoven of in een pan en hak de koriander grof.
- Stel je fajita samen door je tortilla te beleggen met pittige kip en paprika, zure room, koriander en srirachasaus.