Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 2 kipfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl lookpoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 8 tortilla’s
  • handvol koriander
  • zure room
  • srirachasaus
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Pel de ui en hak fijn. Snijd de kipfilet in reepjes. Hak de look fijn en snijd ook de paprika’s in reepjes.
  2. Doe wat olijfolie in een stoofpot. Stoof de ui glazig en voeg de kippenreepjes en de look toe.
  3. Kruid met chilivlokken, cayennepeper, lookpoeder, komijn en paprikapoeder.
  4. Bak de kippenreepjes goudbruin maar nog niet helemaal gaar.
  5. Doe er de paprikareepjes bij, kruid nog even bij met peper en zout en laat de paprika zo’n 4 à 5 minuten meestoven.
  6. Warm ondertussen de tortilla’s op in de microgolfoven of in een pan en hak de koriander grof.
  7. Stel je fajita samen door je tortilla te beleggen met pittige kip en paprika, zure room, koriander en srirachasaus.