Ingrediënten

  • 350 g BelOrta wortelpeterselie + 1 extra (hou apart voor later)
  • 50 g boter
  • 10 cl room
  • 100 g ongepelde grijze garnalen
  • bieslook
  • versgeraspte nootmuskaat
  • peper en zeezout

Bereiding

  1. Schil en snijd de wortelpeterselie in grote stukken. Hou 1 wortelpeterselie apart voor later.
  2. Weeg 300 gram stukken wortelpeterselie af. Kook vervolgens de wortelpeterselie gaar in gezouten kokend water. Laat de stukjes uitlekken en mix met de boter fijn. Breng het mengsel op smaak met wat peper, zeezout en nootmuskaat.
  3. Snij de overgebleven wortelpeterselie in fijne plakjes. Fruit de plakjes goudbruin in hete olie. Laat ze vervolgens uitlekken en bestrooi lichtjes met wat zeezout.
  4. Pel de grijze garnalen en vermeng met wat fijngesnipperde bieslook.
  5. Kook vervolgens de room en voeg het wortelpeterseliemengsel toe. Verwarm al roerend.
  6. Verdeel de helft van de garnalen over 4 glaasjes. Voeg de crème van wortelpeterselie toe en werk ten slotte af met de rest van de garnalen en de gebakken stukjes wortelpeterselie.