Ingrediënten
- 250 g blauwe bessen
- 150 g suiker
- 50 g bloem
- 60 g amandelpoeder
- 4 eiwitten
- 90 g boter
- 1/2 tl bitter amandelextract
- 50 g poedersuiker voor de afwerking
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Meng de suiker, de bloem en het amandelpoeder door elkaar. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel voorzichtig door de droge ingrediënten.
- Snij de boter in blokjes en smelt op matig vuur. Haal de boter van het vuur zodra ze bruin kleurt en nootachtig ruikt. Spatel de bruine boter door het beslag, samen met het amandelextract. Schep alles goed door elkaar.
- Beboter en bebloem zes taartvormpjes van 8 à 10 cm diameter. Verdeel er het beslag over en zet de vormpjes op een bakplaat. Je kan ook papieren vormpjes gebruiken.
- Was de blauwe bessen, laat goed uitlekken en dep droog. Verdeel de blauwe bessen over het beslag en bak de vormpjes 30 à 35 min in de oven tot de cakejes gaar zijn.
- Laat de amandelcakejes 10 min rusten voor je ze ontvormt en laat ze afkoelen op een taartrooster.
- Bestuif de cakejes vlak voor het serveren met poedersuiker.