Ingrediënten
- 1 bakje frambozen (125 g), braambessen (125 g), aardbeien (500 g) en blauwe bessen (125 g)
- Een handje kersen (200 g)
- 500 g yoghurt (halfvol)
- 200 g havermout
- 40 g kokospoeder
- 30 g zonnebloempitten
- 30 g amandelschilfers
- 50 g amandelen en 50 g walnoten, grofgehakt
- 20 g pompoenpitten
- 3 el water
- 5 el ahornsiroop
- 1 à 2 tl cacao
- 50 g stukjes pure chocolade
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170° C.
- Meng alle droge ingrediënten (behalve de chocoladestukjes) samen.
- Voeg het water en de ahornsiroop toe en roer tot alles goed bedekt is met de siroop.
- Stort op een bakplaat bekleed met bakpapier en strijk gelijkmatig uit. Rooster de granola in 30 min in de voorverwarmde oven krokant en goudbruin.
- Vergeet niet om de 7 min de granola om te roeren met een lepel, zodat hij niet aanbrandt en een losse structuur behoudt.
- Haal de granola uit de oven, voeg er de chocoladestukjes aan toe en laat het geheel afkoelen op de bakplaat.
- Hou je van een iets zoetere granola, voeg dan meer ahornsiroop toe.
- Spoel het fruit zorgvuldig en laat goed uitlekken.
- Verdeel de yoghurt over schaaltjes en bestrooi met de afgekoelde granola en het fruit.