Ingrediënten

  • 4 appels
  • 75gr rozijnen
  • 115gr boter (klontjes)
  • 125gr bloem
  • 100gr havermout
  • 100gr suiker
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels amaretto of water
  • snuifje fleur de sel (optie)
  • snuifje kaneel
  • vanille ijs of opgeklopte room
  • verse munt

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180°.
  2. Week de rozijntjes eventjes in water of amaretto.
  3. Meng de klontjes boter, de bloem, de havermout en de suiker samen tot een kruimelig deeg.
  4. Snij de appels in stukjes en leg ze onderaan een ovenschotel.
  5. Verdeel de rozijntjes over de appeltjes en bestrooi alles met de bruine suiker. Voeg ook de kaneel toe en indien je graag zout in je dessert eet kun je er ook nog een beetje fleur de sel over verdelen.
  6. Bedek de appeltjes met het ‘deeg’ en zet de schotel +/-25min in de oven.
  7. Je kunt de appelcrumble lauw of afgekoeld eten. De appelcrumble smaakt nog beter met een bolletje vanille ijs of opgeklopte room en enkele blaadjes verse munt.