Ingrediënten
- 1/2 witte kool
- 2 el boter
- 2 el bloem
- 500 ml melk
- nootmuskaat
- peper en zout
- optioneel: 2 el sojasaus
Bereiding
- Snijd de halve witte kool in twee, verwijder de harde kern en ook de buitenste bladeren. Snijd de witte kool in fijne sliertjes.
- Breng licht gezouten water aan de kook en blancheer de koolsliertjes gedurende 5 minuten.
- Giet de kool af en laat uitlekken in een vergiet.
- Smelt de boter in een pannetje en roer er de bloem door als de boter volledig gesmolten is. Blijf roeren tot de roe naar ‘koekjes’ ruikt en giet er dan beetje bij beetje melk bij tot je een gebonden witte saus krijgt.
- Voeg de witte kool bij de saus en kruid naar smaak met peper, zout en een snuifje nootmuskaat. Roer alles goed door. Voor een extra zoute, Aziatische toets kun je 2 eetlepels sojasaus (meer of minder naar smaak) toevoegen.