Ingrediënten
- 2 KANZI® appels
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 4 el olie
- 200 ml melk
- 250 g bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 2 el griessuiker
- 300 ml dikke yoghurt
- 3 el bosvruchtenjam
Bereiding
- Verwarm de oven tot 180°C. Plaats een bakplaat van 40 x 30 cm met een opstaande rand in de oven om voor te verwarmen.
- Verwijder het klokhuis uit de appels met een appelboor en snijd ze elk in 6 plakken van ongeveer 1 cm dik.
- Pureer de bananen fijn met een vork in een grote mengkom en meng vervolgens de eieren, 2 el olie en de melk erdoor. Zeef de bloem, het bakpoeder, het zout en de basterdsuiker in de kom en meng met een garde tot een glad deeg.
- Haal de bakplaat uit de oven en bestrijk met de resterende olie. Giet het mengsel op de bakplaat en verdeel de appelschijfjes er gelijkmatig over. Zet de bakplaat terug in de oven en bak de ovenpannenkoek 25 minuten in het midden van de oven.
- Meng ondertussen de yoghurt met de bosvruchtenjam.
- Snijd de pannenkoek in porties en serveer met de bosvruchtenyoghurt.