Ingrediënten

  • 300 g BelOrta postelein
  • 750 g puree aardappelen
  • 150 g zure room
  • 4 pangasiusfilets
  • olijfolie
  • boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding

  1. Schil en was de aardappelen en kook ze gaar.
  2. Was de postelein en laat goed uitlekken. Als de aardappelen zacht zijn plet je ze grof, er mogen nog wat stukjes in zitten.
  3. Meng de zure room en 200gr postelein onder de puree en kruid met peper, zout en wat nootmuskaat.
  4. Blancheer 100gr postelein kort in kokend water. Giet af en mix fijn met wat olijfolie, peper en zout. Kruid de visfilet met een beetje peper en zout.
  5. Smelt (flink wat) boter in een pan en bak de vis 2 à 3 min aan elke kant.
  6. Schep op elk bord wat puree met postelein en leg er een pangasiusfilet op. Werk af met wat coulis van postelein.