Wim Meyers met de eerste rode bessen van 2023

Begin mei start traditiegetrouw het rode bessenseizoen bij BelOrta met de variëteit Junifer, een variëteit die het best tot haar recht komt geteeld in serres. In juni schakelen we vervolgens over op Haronia® en nieuwkomer Marlena®. Met deze laatste hebben we al een paar jaar ervaring, maar dit jaar kijken we voor de eerste keer uit naar wat grotere volumes. Die nieuwe variëteit heeft mooie lange en goed gevulde trossen en een heel goed suikerniveau. Een lekkere smaak is namelijk ook bij deze rode bes een heel belangrijk selectiecriterium.

Bel Orta verkoopt eerste rode bessen van 2023

De productiepiek van de rode bes ligt echter in de maanden juli en augustus. Vanaf juli wordt namelijk gestart met de oogst van variëteit Rovada, de hoofdvariëteit bij BelOrta. Rovada is uitermate geschikt voor lange bewaring. Dankzij innovatieve en hoogtechnologische bewaarmethodes zorgen we er daarenboven voor dat de bessen op een duurzame manier ingekoeld worden. Zo kunnen we tot aan de eindejaarsperiode genieten van deze lokaal geteelde bessen, zonder dat we moeten inboeten op de kwaliteit of smaak van de bessen.

De BelOrta telers voerden in 2022 samen ruim 426 ton rode bessen aan, een record voor de Belgische coöperatie en ruim 12% meer t.o.v. het vorige recordjaar 2020.

Meer info? Contacteer:

Divisie Borgloon

Tel: +32 (0)12 670 210

Divisie Zellik

Tel: +32 (0)2 481 08 83

e-mail: verkoopfruit@belorta.be