Boskoop

Boskoop

De (Schone van) Boskoop is met zijn grijsgroene, deels rood gekleurde schil een echte karakterappel. Hij heeft stevig vruchtvlees en smaakt eerder friszuur. De Boskoop is de stoofappel bij uitstek en is ideaal voor appelmoes of rode kool. Probeer zeker eens een appel crisp met Boskoop.

Braeburn

Braeburn is een zeer knapperige, stevige en zoete appel. Zijn oorsprong ligt in Nieuw-Zeeland maar intussen wordt hij ook bij ons geteeld. Door zijn stevigheid is hij zeer geschikt om te gebruiken in salades, taarten en appelmoes. Zo past hij ideaal in een tarte tatin van witloof en ricotta met appel-pecannotensalade.

Golden

Golden Delicious

De Golden Delicious is een groengele appel met geelwit vruchtvlees en heeft een lichtzure smaak vlak na oogst. De kleur wordt naarmate het rijpingsproces vordert steeds geler. Ben je op zoek naar een zoetere smaak? Laat de appel dan nog even verder rijpen. Het is een veelzijdige appel die als handappel kan worden gegeten maar tegelijk ook ideaal is voor de bereiding van appelgebak. Heb je al eens een Provençaalse Tian klaargemaakt, een traditioneel ovengerecht dat bestaat uit laagjes verschillende groenten?

Jonagold en Jonagored

De Jonagold, met zijn zoetzure smaak, is de favoriet van vele Belgen. Stevig maar toch sappig, ideaal als fris tussendoortje en met een lange houdbaarheid. Deze appel kan je niet alleen uit het vuistje eten, je kan er ook appelmoes van maken of verwerken in gebak, zoals een hartverwarmende appelcrumble. Jonagold is bovendien de redder in nood als je op zoek bent naar een zoete toevoeging in je witloofsoep.

De Jonagored is het gestreepte broertje van de Jonagold, met eveneens een sappige smaak en zoet aroma. De schil is donkerrood en het vruchtvlees net iets knapperiger dan bij de Jonagold. Op zoek naar een leuk hapje? Kies dan voor een peperkoektoren met Jonagored & paté.


Kanzi

Kanzi®

De Kanzi®, één van ’s werelds populairste appels, werd ontwikkeld in België. Hij kenmerkt zich door zijn prachtige egaalrode blos, sappige bite en frisse zoetzure smaak. De naam Kanzi® betekent 'verborgen schat' in Swahili. Door zijn zoetzure smaak is hij heerlijk in appelmuffins met havermout en hazelnoten.

Greenstar®

De Greenstar® appel kan pronken met een karakteristieke friszure smaak en een opvallende felgroene kleur. Dankzij het hoge vitamine C-gehalte verkleurt deze appel nagenoeg niet, ideaal voor verwerking in slaatjes en diverse patisserieproducten dus. Verwerk je Greenstar® bijvoorbeeld in een Zuid-Afrikaanse bobotie.