Overhandiging cheque aspergeprimeur aan vzw gyncas

Krakend verse en lokaal geteelde witte asperges zijn typische seizoensgroenten waar de Belgische consument naar uitkijkt. Het eerste kistje asperges, geteeld door Marja Van Dessel en Leo Verdonck (Verdonck - Van Dessel), werd door Spar Colruyt Group gekocht aan €250 / schaal. Steven & Tim, zelfstandige Spar-ondernemers, namen deze eerste schalen mee naar hun Spar Colruyt Group-winkel in Kessel. De opbrengst van de primeurverkoop werd door BelOrta verhoogd. Zo konden we de drie goede doelen een bedrag schenken van €1.500.

G-Voetbal Kortrijk, vzw Gynca’s en Transplantoux

Traditiegetrouw koppelt BelOrta de verkoop van de primeurasperges aan een goed doel. Dit jaar koos de groente- en fruitcoöperatie ervoor om Transplantoux, vzw Gynca’s en G-Voetbal Kortrijk te steunen. Jo Lambrecht, Sales en Marketing Manager BelOrta: “Lokaal geteelde asperges behoren al jaar en dag tot ons culinair erfgoed. Als lokale producentenorganisatie dragen we heel wat lokale initiatieven en organisaties een warm hart toe en schenken de opbrengst van deze primeurverkoop dan ook graag aan enkele van deze goede doelen.”

Bij Spar Colruyt Group beleven ze, als buurtsupermarkt, volop de seizoenen en zetten ze in op producten van bij ons. Net daarom willen ze de start van het seizoen niet missen en kochten ze de eerste asperges aan. Geert Van de Voorde, assortimentsbeheerder fruit & groenten: “We vinden het belangrijk om onze klanten te informeren wanneer producten ‘in’t seizoen’ zijn. Dit zorgt voor meer variatie op hun bord en vooral voor meer smaak.”

Overhandiging cheque aspergeprimeur aan Transplantoux

“Bij G-Voetbal Kotrijk kunnen kinderen met een beperking op een aangepast tempo sporten. Met de schenking van BelOrta we willen investeren in nieuwe kledij en outfits voor 2022,” vertelt Dave Vanhoutte, bestuurder van G-Voetbal Kotrijk.

Ook bij vzw Gynca’s, een vereniging voor vrouwen met gynaecologische kanker, kunnen ze de schenking goed gebruiken. “Wij zijn ervan overtuigd dat we met het geschonken bedrag de werking van vzw Gynca's verder kunnen uitbouwen en een gedegen en warme steun kunnen vormen voor onze lotgenoten,” legt Anne De Middelaer uit.

Raf Dubois, projectmanager bij Transplantoux: “Transplantoux organiseert sportieve, verbindende en informatieve activiteiten voor getransplanteerden, voor volwassenen en voor getransplanteerde kinderen. Samen gezond bewegen staat centraal. Een transplantatie vraagt veel van het lichaam, een gezonde en actieve levensstijl is essentieel. We zijn dan ook heel verheugd om met de opbrengst van de eerste asperges van BelOrta, een heerlijk en gezond Belgisch product, te kunnen bijdragen aan de gezondheid van onze getransplanteerde leden.”

BOILER PLATES

G-voetbal Kortrijk

G-Voetbal Kortrijk is er om kinderen met een fysieke/ mentale beperking en een hart voor voetbal een plek te geven zodat ze aangepast en op hun tempo kunnen sporten. Via hun geliefde sport komen ze tot ontplooiing, beleven zij vreugde en tegenslag, leren ze wat vriendschap is en leren ze met elkaar en met leiding omgaan.

Ga voor meer informatie naar www.gvoetbalkortrijk.be

Vzw Gynca’s

Vzw Gynca's is een vereniging voor vrouwen met gynaecologische kanker. Als patiëntenorganisatie willen we steun bieden aan de getroffen vrouwen en hun naasten.

Onze doelstellingen:

  • Belangenbehartiging en bewustzijn bevorderen rond gynaecologische kankers om de kwaliteit van leven en overlevingskansen van de patiënten te verbeteren.
  • Vrouwen met gynaecologische kankers en hun naasten bijstaan in hun zoektocht naar betrouwbare informatie over hun ziekte, de behandelingsmogelijkheden en toegang tot de best mogelijke zorg.
  • Lotgenotencontact voor vrouwen met gynaecologische kankers geeft kansen tot (h)erkenning en steun en kan helpen in het omgaan met de ziekte en de bijwerkingen.

Met concrete acties (informatieve webinars, ontwikkeling website, lotgenotencontacten, (inter)nationale contacten, interne vorming,...) zijn we actief aan het werk om de doelstellingen te verwezelijken.

Ga voor meer informatie naar www.gyncas.be

Transplantoux

Transplantoux motiveert en ondersteunt mensen na een transplantatie om gezond te bewegen en te sporten. We brengen zo getransplanteerden, en hun familie en vrienden samen. De aandacht voor de gezondheid is een eerbetoon aan de donor en aan diens familie. Transplantoux wil iedereen zich ervan bewust maken hoe belangrijk en levensreddend orgaandonatie is, en zet ook in op wetenschappelijk onderzoek om op lange termijn de resultaten na orgaantransplantatie te verbeteren.

Ga voor meer informatie naar www.transplantoux.be