Je browser is verouderd.Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en een betere ervaring op het web en op deze website.
In onze blog nemen we je elke week mee in het BelOrta verhaal. Veel leesplezier!
Dit jaar verrast de Sint je met een heerlijk knapperige en zoete lekkernij: de AppelSintjes! Vanaf begin november tot het einde van de Sinterklaasperiode zijn de AppelSintjes tijdelijk verkrijgbaar bij verschillende supermarkten.
Padrón, habanero, jalapeño, piccantina,… Je vindt steeds meer lokaal geteelde pepers in de winkelrekken maar hoe pikant is welke peper? Wij plaatsten de BelOrta pepers op de schaal van Scoville om jou wegwijs te maken in het lokale peperlandschap.
Een Italiaanse klassieker, maar dan 100% Belgisch en 100% BelOrta. Dat is de Spaghetti BelOnaise!
Foodblogger Sven Ornelis heeft deze alvast getest en goedgekeurd! Benieuwd naar zijn opinie en het recept? Check onze blog!
Hoog bezoek vandaag op onze BelOrta site in Borgloon! Koning Filip en koningin Mathilde kregen deze ochtend een rondleiding op de fruitsite van de groenten- en fruitcoöperatie, gelegen in het hart van de fruitstreek.
Kiezen voor lokaal geteelde seizoensproducten? Da's slim! Scrol door onze seizoenskalender en ontdek welke smaakbommetjes je nu in huis kan halen.
Niets zo lekker als verse lokale aardbeien nu het zomerweer in het land is. Ook het seizoen van de Belgische aardbeien is dankzij het mooie weer helemaal losgebarsten. Wij brengen je alvast op de hoogte van de plezantste aardbeiweetjes.
De lente is in het land en dit betekent nieuwe frisse gerechtjes! Ga zelf aan de slag in de met heerlijke BelOrta groenten en fruit. Zo maak je pas écht indruk op je vrienden en familie. Wij zetten je alvast op de goede weg met dit menu voor de ultieme brunch.
Vandaag is het aardbeienseizoen bij BelOrta van start gegaan met de verkoop van de eerste aardbeien. De eerste aardbeien, van de variëteit Sonata, werden aangevoerd door Lieven Colembie uit Halle. De opbrengst schenkt de coöperatie via Oekraïne 12-12 aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.
Afgelopen weekend wisten ze bij KVV Lummen niet wat er gebeurde. Na het eerste fluitsignaal dook plots ‘het plezantste legioen’ van BelOrta op, 300 voetbalfans sterk met vlaggen, vuurwerk en zelfs een fanfare. Hiermee trappen we onze steuncampagne op gang om lokale sportclubs een (financieel) hart onder de riem te steken.
Met Valentijn trekken we massaal naar ons favoriete restaurant. Al maak je pas echt indruk als je zélf aan de slag gaat in de keuken. Het aloude gezegde ‘de liefde gaat door de maag’ bestaat niet zo maar. Wij helpen je graag op weg met de BelOrta Valentijnsmenu! Een menu vol seizoensproducten met gerechtjes die je op voorhand kan klaarmaken of snel à la minute op tafel kunt zetten.
Het is zover: de eerste asperges zijn er weer. Woensdag 3 februari gaf BelOrta het startschot voor het langverwachte Belgische aspergeseizoen met de verkoop van de eerste asperges. Zoals elk jaar gaat de opbrengst van die eerste asperges naar het goede doel, dit jaar zijn dat G-Voetbal Kortrijk, Transplantoux en vzw Gynca’s.
Ons befaamde Belgische witloof voert dezer dagen een verwoede strijd. Want wij zetten deze klassieker als Belgen veel minder op het menu. Vooral bij de jongere generaties slinkt de populariteit van de witte stronkjes jaar na jaar. BelOrta trok naar Leuven om studenten witloof te leren eten. Samen met chef-kok Bart Tastenhoye van restaurant Taste én zijn moeder Rita.
We kennen het allemaal: de feestdagen naderen en de denkoefening over welke gerechten je gaat klaarmaken kan beginnen. Wij kozen in ons verbazend plezant eindejaarsmenu voor vaste waarden , gecombineerd met een aantal vernieuwende, verfrissende gerechtjes, telkens met een hoofdrol voor lokaal geteelde groenten en fruit.
België staat gekend als één van de appelspecialisten ter wereld. Wij lijsten er een aantal op zodat jij telkens de juiste appel kiest.
In de gloednieuwe Njam! reportage ‘Verbazend Plezant koken – met BelOrta’ kan je sterrenchef Bart Desmidt aan het werk zien. Hij gaat op bezoek bij 2 BelOrta telers: aardbeienteler Jan uit Duffel en tomatenteler Kris uit Sint-Katelijne-Waver.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele van onze verbazend plezante nieuwtjes.
Deze website gebruikt cookies om je een betere bezoekerservaring te bieden. Bepaal hier welke soort cookies je toestaat.
Functionele cookies zijn noodzakelijke cookies die ervoor zorgen dat de website goed functioneert en dat je voorkeuren (bv. taal, regio) goed worden opgeslagen.
Analytische cookies laten ons toe om het gebruik van de website te analyseren en de bezoekerservaring te verbeteren.
Marketingcookies hebben als doel om je ervaring te kunnen personaliseren en je relevante inhoud en aanbiedingen te sturen op deze en andere websites.
We gebruiken cookies om je een betere bezoekerservaring te bieden. Lees meer hierover in ons cookie beleid.
Je kan alles aanvaarden door op OK te klikken, of je kan jouw voorkeuren aanpassen.