Rijp appelveld

Voordelen voor de gezondheid

De smaak en voedingswaarde zijn zeer belangrijke elementen bij groenten en fruit. Daarom worden seizoengebonden producten geoogst op het moment dat deze het beste zijn. Seizoensproducten zijn vaak rijker aan essentiële voedingstoffen zoals vitaminen, mineralen en antioxidanten. Door te kiezen voor deze producten geven we ons lichaam de voedingstoffen die het nodig heeft om gezond te blijven.


Peren 2

Milieuvriendelijk

Het consumeren van seizoensgebonden producten draagt bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk. Lokaal geteelde seizoensproducten vereisen minder energie voor transport, opslag en koeling, waardoor de uitstoot van broeikasgassen wordt verminderd. Bovendien stimuleert het eten van seizoensgebonden producten de lokale landbouw en helpt het om de biodiversiteit te behouden.

Meer over de telers
Koken donkere foto

Variatie in de keuken

Seizoensgebonden producten zorgen voor een natuurlijke variatie in ons eetpatroon. Elk seizoen brengt nieuwe groenten en fruitsoorten met zich mee, waardoor we worden aangemoedigd om creatief te zijn in de keuken. Het ontdekken en gebruiken van seizoensproducten kan leiden tot spannende nieuwe recepten en smaakcombinaties. Bovendien kan je door voldoende te variëren volop genieten van alle gezondheidsvoordelen die lokale groenten en fruit te bieden hebben.

Inspiratie
Rijp aardbeien BelOrta

Kostenbesparend

Seizoensgebonden producten zijn vaak goedkoper dan groenten die niet in het seizoen zijn. Omdat ze volop beschikbaar zijn in de winkel, dalen de prijzen en op deze manier zet je lekkere en gezonde maaltijden op tafel voor minder geld. Door te kiezen voor seizoensproducten kunnen we dus ook ons budget onder controle houden.

Het eten van seizoensgebonden producten is niet alleen goed voor onze gezondheid, maar ook voor het milieu en onze portemonnee. Door bewust te kiezen voor lokale en seizoensproducten hebben we een positieve impact op onze gezondheid en onze omgeving. Laten we dus samen genieten van al het lekkers dat elk seizoen te bieden heeft!

Wil jij graag weten wanneer welke producten beschikbaar zijn? Volg ons dan zeker op sociale media of bekijk de seizoenskalender!

Seizoenskalender