PERSBERICHT Zoete puntparika Erika Hens

In 2023 werd bij BelOrta ongeveer 1.800.000 kg aan zoete puntpaprika’s verhandeld, een hoeveelheid vergelijkbaar met het voorgaande jaar. De groeiende populariteit is te danken aan de zoete smaak en het gebruiksgemak. Daarnaast is deze paprika steeds meer geliefd in onze regio vanwege zijn veelzijdigheid. Het lokale seizoen voor zoete puntpaprika loopt nog tot november, met een aanvoerpiek in de zomermaanden. BelOrta-producenten telen zowel rode, gele als oranje varianten van zoete puntpaprika's.

Hoewel de zoete puntpaprika uitblinkt in mediterrane gerechten, is ze ook een ster in traditionele gerechten. Met haar zoete smaak kan deze paprika, net als de gewone paprika's, in vrijwel alle gerechten worden gebruikt. Dankzij de dunne schil zijn ze bovendien perfect geschikt voor grillgerechten en als frisse, knapperige versnapering.

Ontdek de diversiteit in het paprika-assortiment van BelOrta

Bij BelOrta is er een uitgebreide keuze in het paprika-assortiment. Naast de zoete puntpaprika en de standaardvarianten (groen, geel en rood), biedt de coöperatie ook diverse specialiteiten (mini-paprika) en pittige varianten (Jalapeño, Piccantina en Habanero) aan. Daarnaast beschikt BelOrta ook over een assortiment biologische paprika's. Heel het paprika-assortiment is beschikbaar in verschillende verpakkingen.