Je browser is verouderd.
Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en een betere ervaring op het web en op deze website.

Menu
  • Recepten
  • BelOblog
  • Producten
  • Duurzaamheid
  • Telers
  • Over BelOrta
  • Contact
Professionals
  • NL
  • FR

BelOrta blog

In onze blog nemen we je elke week mee in het BelOrta verhaal. Veel leesplezier!

Het plezantste legioen

BelOrta, de 12e man van de lokale sportclub

Afgelopen weekend wisten ze bij KVV Lummen niet wat er gebeurde. Na het eerste fluitsignaal dook plots ‘het plezantste legioen’ van BelOrta op, 300 voetbalfans sterk met vlaggen, vuurwerk en zelfs een fanfare. Hiermee trappen we onze steuncampagne op gang om lokale sportclubs een (financieel) hart onder de riem te steken.

Appelroosjes

Verras jouw Valentijn met een zelfgemaakt diner vol heerlijks van hier

Met Valentijn trekken we massaal naar ons favoriete restaurant. Al maak je pas echt indruk als je zélf aan de slag gaat in de keuken. Het aloude gezegde ‘de liefde gaat door de maag’ bestaat niet zo maar. Wij helpen je graag op weg met de BelOrta Valentijnsmenu! Een menu vol seizoensproducten met gerechtjes die je op voorhand kan klaarmaken of snel à la minute op tafel kunt zetten.

Overhandiging cheque aspergeprimeur aan vzw gyncas

BelOrta schenkt €1.500 aan G-teens Kortrijk, Transplantoux en vzw Gynca’s

Het is zover: de eerste asperges zijn er weer. Woensdag 3 februari gaf BelOrta het startschot voor het langverwachte Belgische aspergeseizoen met de verkoop van de eerste asperges. Zoals elk jaar gaat de opbrengst van die eerste asperges naar het goede doel, dit jaar zijn dat G-Voetbal Kortrijk, Transplantoux en vzw Gynca’s.

PR actie witloof Bart Tastenhoye

BelOrta start campagne om dalende trend van witloofconsumptie te keren

Ons befaamde Belgische witloof voert dezer dagen een verwoede strijd. Want wij zetten deze klassieker als Belgen veel minder op het menu. Vooral bij de jongere generaties slinkt de populariteit van de witte stronkjes jaar na jaar. BelOrta trok naar Leuven om studenten witloof te leren eten. Samen met chef-kok Bart Tastenhoye van restaurant Taste én zijn moeder Rita.

Witloof Varkenshaasje

BelOrta’s eindejaarsmenu boordevol lokaal geteelde groenten en fruit

We kennen het allemaal: de feestdagen naderen en de denkoefening over welke gerechten je gaat klaarmaken kan beginnen. Wij kozen in ons verbazend plezant eindejaarsmenu voor vaste waarden , gecombineerd met een aantal vernieuwende, verfrissende gerechtjes, telkens met een hoofdrol voor lokaal geteelde groenten en fruit.

Campagnebeeld appels 2021

Zo kies jij de ideale appel

België staat gekend als één van de appelspecialisten ter wereld. Wij lijsten er een aantal op zodat jij telkens de juiste appel kiest.

Wedstrijdafbeelding belorta

Verbazend plezant koken op Njam!

In de gloednieuwe Njam! reportage ‘Verbazend Plezant koken – met BelOrta’ kan je sterrenchef Bart Desmidt aan het werk zien. Hij gaat op bezoek bij 2 BelOrta telers: aardbeienteler Jan uit Duffel en tomatenteler Kris uit Sint-Katelijne-Waver.

Bel Orta Overhandiging cheques kersenprimeur

BelOrta steunt 2 vzw’s met primeuropbrengst kersen

Kersenliefhebbers kunnen eindelijk hun hart ophalen: vorige week werden de eerste Belgische kersen van 2021 verkocht bij BelOrta. De primeuropbrengst werd geschonken aan vzw KIDS uit Hasselt en VICTORy for KIDS vzw uit Leest.

Kersen

Zoete zonden met kersen

Het kersenseizoen staat voor de deur. Wij bezorgen je alvast wat inspiratie zodat je meteen aan de slag kan gaan met onze lokaal geteelde kersen.

Side dish van gegrilde prei

Haal alles uit jouw groenten: 4 handige tips om te koken met groenterestjes

Als trotse Waste Warrior Brand gaat BelOrta de strijd aan tegen voedselverspilling. Er verdwijnt wel eens iets van groenten of fruit in de vuilbak dat nog perfect eetbaar is. Wij geven jou een aantal verbazend plezante tips om met alles van jouw groenten aan de slag te gaan.

Maaltijdsalade met gefrituurde aubergine

Haal de lente in huis met aubergines

Aubergines associëren we vooral met hun opvallend, mooi decoratieve kleur en met moussaka, het aubergine-recept bij uitstek. Al kan je er werkelijk eindeloos mee variëren. Wij geven jou alvast enkele ideetjes die gegarandeerd kleur op je bord toveren!

Bel Orta EARTH logos

EARTH moet producten in omschakeling naar bio meer slagkracht geven

BelOrta introduceert EARTH, een nieuw concept waaronder we producten in omschakeling naar bio willen groeperen en vermarkten. Hiermee willen we de directe klanten en de consumenten meer en beter informeren en tegelijk ook betere marktkansen creëren voor deze producten in omschakeling.

Bel Orta Waste Warrior Brand WAW

BelOrta wordt een Waste Warrior Brand

BelOrta mag zich officieel een ‘Waste Warrior Brand’ noemen. Reeds jaar en dag besteden we nauwe aandacht aan de strijd tegen voedselverspilling. Samen met Too Good To Go België schakelen we nu nog een versnelling hoger.

ASPERGESLA GARNALEN

Asperges, zoveel meer dan à la flamande

Het is gedaan met ongeduldig te wachten: het aspergeseizoen is eindelijk weer begonnen. Nu kunnen we met z’n allen opnieuw massaal smullen van het ‘witte goud’. Wij maakten alvast een paar originele bereidingen klaar.

Kabeljauw in savooikoolpakketjes

Hip met kolen

Kolen heb je in verschillende kleuren en maten. Al worden ze vaak nog aanzien als producten waarmee vooral de (over)grootouders aan de slag gingen. Je kan er echter zoveel meer mee doen dan ze verwerken in een stoemp. Met onze tips maak je in 1-2-3 hippe gerechtjes klaar.

  • 1
  • 2
  • 4

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onze allernieuwste recepten en kooktips!

Inschrijven

Volg ons

  • © BelOrta 2020

  • Privacy Policy
  • Cookiebeleid
  • Extranet

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele van onze verbazend plezante nieuwtjes.

Je bent succesvol ingeschreven.

Cookie voorkeuren

Deze website gebruikt cookies om je een betere bezoekerservaring te bieden. Bepaal hier welke soort cookies je toestaat.

Functionele cookies

Functionele cookies zijn noodzakelijke cookies die ervoor zorgen dat de website goed functioneert en dat je voorkeuren (bv. taal, regio) goed worden opgeslagen.

Analytische cookies

Analytische cookies laten ons toe om het gebruik van de website te analyseren en de bezoekerservaring te verbeteren.

Marketing cookies

Marketingcookies hebben als doel om je ervaring te kunnen personaliseren en je relevante inhoud en aanbiedingen te sturen op deze en andere websites.

We gebruiken cookies om je een betere bezoekerservaring te bieden.
Lees meer hierover in ons cookie beleid.

Je kan alles aanvaarden door op OK te klikken, of je kan jouw voorkeuren aanpassen.