Waarom koken met kinderen

Volwassenen zien vaak alleen de nadelen in van samen koken met kinderen, maar wist je dat de ontwikkeling van het kind verder gestimuleerd wordt als je er samen mee aan de slag gaat in de keuken? Daarnaast zal het moeilijke eters helpen om beter te eten, want wat je zelf maakt, wil je toch proeven? Tijd dus om met je kinderen in de keuken te kruipen!

Aardbeiensmoothie

Koken met kinderen: niveau 1

Begin gemakkelijk, zodat je kinderen niet meteen ontmoedigd geraken. Dit kan bijvoorbeeld door samen onze aardbeiensmoothie of onze ijslolly’s met aardbei en munt te maken. Laat je kinderen het fruit snijden voor het in de blender gaat. Gemakkelijk, snel en lekker!

Friselinepizza

Koken met kinderen: niveau 2

Voor de iets oudere kinderen, kan je direct uitdagender gaan koken. Een ideaal gerechtje hiervoor is onze BelOrta friselinepizza. De kinderen zorgen voor het snijden van onze tomaten en friseline en kunnen zich daarna creatief uitleven met het beleggen van de pizza. Een ander uitdagender gerechtje is onze ijsbergsla met pita en kruidige gehaktballetjes. Laat de kinderen zich amuseren tijdens het kneden van het gehakt en het rollen van balletjes, terwijl jij zorgt voor het sausje. Ideale gerechten om je kinderen creatief aan de slag te laten gaan.

Spaghettipompoen bolognese

Koken met kinderen: niveau 3

Zin in extra veel uitdaging? Dan zijn onze spaghettipompoen bolognese en onze quiche met witloof, peer en roquefort de perfecte gerechtjes voor jullie. Snij bij deze gerechten samen met je kinderen onze BelOrta groenten. Laat je kinderen de handelingen aan het vuur uitvoeren, terwijl jij een oogje in het zeil houdt.