Ingrediënten

  • 3 stronken friseline
  • 4 rollen pizzadeeg
  • 8 saustomaten
  • Kerstomaten voor de garnering
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bouquet garni (van bv. peterselie, tijm en laurier)
  • 150 gr champignons
  • 200 gr geraspte Gruyère
  • 12 schijfjes ham

Bereiding

  1. Verwijder de zaadjes en de schil van de tomaten.
  2. Giet de olijfolie in een pan. Bak daarin de versnipperde ui en knoflook.
  3. Voeg de tomaten in blokjes toe.
  4. Voeg daarna ook het bouquet garni toe. Kook op een laag vuur gedurende 15 minuten en laat afkoelen.
  5. Snij de friseline. Hou een paar blaadjes apart ter garnering
  6. Verdeel de tomatensaus over het pizzadeeg. Verspreid de champignons en de ham over het deeg. Bedek het geheel met geraspte kaas. Garneer met enkele kerstomaatjes.
  7. Bak in de oven gedurende 25 minuten op 180 C°.
  8. Versier met de blaadjes friseline.