Ingrediënten
- 3 stronken friseline
- 4 rollen pizzadeeg
- 8 saustomaten
- kerstomaten voor de garnering
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 bouquet garni (van bv. peterselie, tijm en laurier)
- 150 g champignons
- 200 g geraspte Gruyère
- 12 schijfjes ham
Bereiding
- Verwijder de zaadjes en de schil van de tomaten.
- Giet de olijfolie in een pan. Bak daarin de versnipperde ui en knoflook.
- Voeg de tomaten in blokjes toe.
- Voeg daarna ook het bouquet garni toe. Kook op een laag vuur gedurende 15 minuten en laat afkoelen.
- Snij de friseline. Hou een paar blaadjes apart ter garnering
- Verdeel de tomatensaus over het pizzadeeg. Verspreid de champignons en de ham over het deeg. Bedek het geheel met geraspte kaas. Garneer met enkele kerstomaatjes.
- Bak in de oven gedurende 25 minuten op 180 C°.
- Versier met de blaadjes friseline.