Ingrediënten
- 1 BelOrta ijsbergsla
- 100 g BelOrta kerstomaatjes
- 2 lente-uitjes
- 8 pita broodjes
- 400 g kippengehakt
- 2 sjalotten
- 1 ei paneermeel
- 2 handen vol verse kruiden (bv: peterselie, oregano, verse munt, verse basilicum, verse
- koriander, verse dragon)
- 1 teentje look
- 1 theelepel cayennepeper
- 125 g volle yoghurt
- bakboter
- peper en zout
Bereiding
- Snij de sjalotten fijn en meng deze met het kippengehakt, het ei, het paneermeel, de
cayennepeper, de peper en het zout. Doe er ook nog een 1 handvol fijngesneden verse
kruiden bij. - Maak gehaktballetjes, best niet te groot, en bak ze goudbruin in de pan met
boter. - Maak ondertussen het sausje. Voeg de rest van de fijngesneden verse kruiden bij de
volle yoghurt en kruid af met peper en zout. - Snij de ijsbergsla in fijne repen, de kerstomaatjes in 2 en het lente-uitje fijn.
- Warm de pitabroodjes in de broodrooster of de oven.
- Snij de pitabroodjes open, vul met ijsbergsla, de kerstomaatjes, de lente-uitjes, enkele gehaktballetjes en werk af met de kruidige yoghurtsaus.