Ingrediënten

  • 1 BelOrta ijsbergsla
  • 100 g BelOrta kerstomaatjes
  • 2 lente-uitjes
  • 8 pita broodjes
  • 400 g kippengehakt
  • 2 sjalotten
  • 1 ei paneermeel
  • 2 handen vol verse kruiden (bv: peterselie, oregano, verse munt, verse basilicum, verse
  • koriander, verse dragon)
  • 1 teentje look
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 125 g volle yoghurt
  • bakboter
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snij de sjalotten fijn en meng deze met het kippengehakt, het ei, het paneermeel, de
    cayennepeper, de peper en het zout. Doe er ook nog een 1 handvol fijngesneden verse kruiden bij.
  2. Maak gehaktballetjes, best niet te groot, en bak ze goudbruin in de pan met boter.
  3. Maak ondertussen het sausje. Voeg de rest van de fijngesneden verse kruiden bij de volle yoghurt en kruid af met peper en zout.
  4. Snij de ijsbergsla in fijne repen, de kerstomaatjes in 2 en het lente-uitje fijn.
  5. Warm de pitabroodjes in de broodrooster of de oven.
  6. Snij de pitabroodjes open, vul met ijsbergsla, de kerstomaatjes, de lente-uitjes, enkele gehaktballetjes en werk af met de kruidige yoghurtsaus.