Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 8 witte asperges
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 2 el verse mayonaise
  • 1 tl mierikswortel
  • 4 dikke sneden brood
  • Verse bieslook
  • Peper – zout

Bereiding

  1. Kuis de asperges, leg ze in koud water en breng tot aan het kookpunt.
  2. Zet het vuur uit en laat de asperges nog 5 minuten rusten in het water.
  3. Giet af en snijd ze in kleine stukjes (hou eventueel de kopjes apart voor de afwerking).
  4. Laat het vocht er even uit lekken op een keukenpapiertje.
  5. Kook de eieren hard in 10 minuten, spoel onder koud water en pel ze.
  6. Neem een grote mengkom plet de eitjes in de mengkom en voeg de stukjes asperge toe.
  7. Snijd de gerookte zalm in fijne reepjes en doe ze bij het geheel. Meng tot slot de mayonaise en mierikswortel eronder.
  8. Kruid af met peper en zout.
  9. Toast de sneden brood en besmeer rijkelijk met de salade. Werk af met de kopjes van asperge en bieslook.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Silke Van Engeland.