Ingrediënten

  • 500gr groene asperges
  • 1 citroen
  • 60gr panko
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels balsamicocrème
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Was de asperges, dep ze droog en snij de onderste 3cm weg.
  2. Smeer een dun laagje olijfolie over de asperges en leg ze op de barbecue/grill. Laat ze 3-4 minuten garen per kant.
  3. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een pan op een matig vuur en voeg de fijngesneden look en de panko toe. Bak tot het geheel goudbruin is.
  4. Rasp vervolgens de citroen in zeste erbij en roer goed door.
  5. Leg de asperges op een serveerbord en verdeel de balsamicocrème erover in streeppatroon.
  6. Strooi de citroencrumble erbij en werk af met enkele blaadjes verse basilicum, peper en zout.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.