Ingrediënten
- 500gr groene asperges
- 1 citroen
- 60gr panko
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels balsamicocrème
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Was de asperges, dep ze droog en snij de onderste 3cm weg.
- Smeer een dun laagje olijfolie over de asperges en leg ze op de barbecue/grill. Laat ze 3-4 minuten garen per kant.
- Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een pan op een matig vuur en voeg de fijngesneden look en de panko toe. Bak tot het geheel goudbruin is.
- Rasp vervolgens de citroen in zeste erbij en roer goed door.
- Leg de asperges op een serveerbord en verdeel de balsamicocrème erover in streeppatroon.
- Strooi de citroencrumble erbij en werk af met enkele blaadjes verse basilicum, peper en zout.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.