Ingrediënten
- 1 kg witte asperges
- 1 verpakking filodeeg
- 3 lente-uien
- 100 g blauwe schimmelkaas
- 100 ml verse slagroom
- 3 eieren (M)
- 1 el olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden.
- Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de asperges 5 min.
- Snijd de lente-ui in ringetjes en de kaas in blokjes.
- Meng de slagroom, kaas, eieren en lente-ui in een kom en breng op smaak met peper en (een weinig) zout. De kaas is al vrij zout.
- Vet een ovenschaal in en bekleed met 1 vel filodeeg. Bestrijk het deeg met een kwastje met olie. Herhaal dit met 4 vellen filodeeg en leg ze eroverheen.
- Leg de asperges met de kopjes afwisselend op het filodeeg en schenk het kaasmengsel erover.
- Bak de aspergetaart in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.