Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • 1 verpakking filodeeg
  • 3 lente-uien
  • 100 g blauwe schimmelkaas
  • 100 ml verse slagroom
  • 3 eieren (M)
  • 1 el olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden.
  3. Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de asperges 5 min.
  4. Snijd de lente-ui in ringetjes en de kaas in blokjes.
  5. Meng de slagroom, kaas, eieren en lente-ui in een kom en breng op smaak met peper en (een weinig) zout. De kaas is al vrij zout.
  6. Vet een ovenschaal in en bekleed met 1 vel filodeeg. Bestrijk het deeg met een kwastje met olie. Herhaal dit met 4 vellen filodeeg en leg ze eroverheen.
  7. Leg de asperges met de kopjes afwisselend op het filodeeg en schenk het kaasmengsel erover.
  8. Bak de aspergetaart in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.