Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 6 witte asperges
  • 5 eieren
  • 100ml room
  • 200gr spekreepjes
  • 50gr geraspte Emmentaler
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Breng een ruime portie water aan de kook in een kookpot op een hoog vuur.
  2. Schil ondertussen de asperges met een dunschiller en snijd de onderste 3cm weg.
  3. Leg de asperges in het kokende water en haal ze er na 7-8 minuten weer uit.
  4. Verhit een pan zonder vetstof op een matig-hoog vuur en bak de spekreepjes krokant.
  5. Leg een vel bakpapier in een quichevorm en leg het bladerdeeg er bovenop. Druk goed aan en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  6. Klop de eieren los met de room en Emmentaler. Kruid af met peper, zout en gedroogde tijm.
  7. Leg de spekreepjes op het bladerdeeg en giet het eiermengsel erover. Schik vervolgens ook de asperges in de quiche.

  8. Zet de quiche 25-30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.