Ingrediënten
Voor het deeg
- 250 g bloem type 00
- 125 g water
- 21 g verse gist
- snuifje zout en suiker
- 1 el olijfolie
Voor het pizzabeleg (per pizza)
- 6 asperges
- 40 g blauwe kaas
- enkele takjes tijm
- 50 g okkernoten
- handvol rucola
- scheutje olijfolie
- 50 g garnalen
Bereiding
Het deeg
- Warm het water op en los hierin de gist op.
- Meng in de keukenrobot of met de hand de bloem, suiker, zout en olijfolie.
- Voeg het water toe en kneed tot een elastisch deeg. Wanneer je met de hand kneedt, maak dan een put in het midden van de bloem om het water in te gieten. Meng dan het deeg van binnen naar buiten.
- Wanneer het deeg klaar is bol je het deeg op met de hand. Leg onder een keukendoek en laat een uurtje rijzen bij kamertemperatuur.
- Verdeel het deeg in porties en rol uit op een bebloemd tafel. Rol uit tot 3 mm dikte.
Het beleg
- Mix de rucola samen met de olie tot een gladde massa.
- Schil de asperges en snijd deze in plakjes. Bak ze even op in een sauteuse.
- Verdeel de rucola over de pizzabodem en daarna de asperges. Brokkel hierover de kaas en de noten.
- Bak de pizza 10 min. in een voorverwarmde oven van 200°C en werk af met de garnalen.
Tip: Bak bij voorkeur op een pizzasteen die mee voorverwarmd is of een geperforeerde plaat zodat de pizza mooi krokant bakt langs de onderkant.