Ingrediënten

  • 1 KANZI® appel
  • 500 g zoete aardappels
  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 g kipdijfilet
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine winterpeen, in dunne plakjes
  • 2 el ras el hanout
  • 400 g tomatenblokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 kippenbouillontablet
  • 150 ml heet water
  • 50 g amandelen

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukken van ca. 3 cm.
  2. Verhit de olie in een tagine* en bak hierin de kipdijfilet in ca. 3 min. rondom bruin. Bestrooi met peper en zout. Haal de kip uit de pan en voeg de uien toe. Fruit ze ca. 5 min. Schep regelmatig om. Voeg de knoflook, peen, zoete aardappels en ras el hanout toe en bak samen nog een paar minuten.
  3. Doe de tomatenblokjes in de pan en doe de kipstukken erbij. Los de bouillontablet op in het hete water en roer erdoor. Breng het gerecht tegen de kook en laat 15 min. zachtjes koken met de deksel op de tagine.
  4. Snijd de KANZI® appel in kleine blokjes en voeg deze na 10 min. toe aan het stoofgerecht.
  5. Rooster de amandelen een paar minuten in een droge koekenpan op matig vuur. Doe over op een snijplank en laat afkoelen. Hak ze grof.
  6. Serveer het gerecht in de tagine. Bestrooi met de amandelen.