Ingrediënten
- 1 KANZI® appel
- 500 g vastkokende aardappels
- 1 BelOrta aubergine
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 3 el zonnebloemolie of ghee
- 2 tl komijnzaad
- 1 el masala kerrie
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 400 ml kokosmelk
- 1 groentebouillontablet
- 1 blik gekookte kikkererwten (400 g)
- 15 g verse koriander
- 1 limoen
- 50 g geroosterde pinda’s
Bereiding
- Schil de aardappels en snijd ze in stukken van ca. 3 cm. Snijd de aubergine in stukken van dezelfde grootte.
- Snipper de uien en hak de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui ca. 3 min. Voeg de aardappel, aubergine en komijn toe en bak alles samen nog 3 min. Voeg de knoflook en kerrie toe en bak een minuutje mee.
- Schep de tomatenpuree erdoor en voeg de kokosmelk toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Zet een deksel op de pan en laat 15 min. zachtjes koken.
- Spoel de kikkererwten schoon in een vergiet. Hak de koriander en snijd de limoen in partjes. Hak de pinda’s grof. Snijd de KANZI® appel in dunne plakjes.
- Schep de appelplakjes en kikkererwten door de curry en breng op smaak met zout en het sap uit een partje limoen. Warm nog een paar minuten door.
- Serveer de curry in ruime kommen met een partje limoen en bestrooi met de pinda’s en verse koriander.