Ingrediënten

  • 1 KANZI® appel
  • 500 g vastkokende aardappels
  • 1 BelOrta aubergine
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el zonnebloemolie of ghee
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 el masala kerrie
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 blik gekookte kikkererwten (400 g)
  • 15 g verse koriander
  • 1 limoen
  • 50 g geroosterde pinda’s

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken van ca. 3 cm. Snijd de aubergine in stukken van dezelfde grootte.
  2. Snipper de uien en hak de knoflook fijn.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui ca. 3 min. Voeg de aardappel, aubergine en komijn toe en bak alles samen nog 3 min. Voeg de knoflook en kerrie toe en bak een minuutje mee.
  4. Schep de tomatenpuree erdoor en voeg de kokosmelk toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Zet een deksel op de pan en laat 15 min. zachtjes koken.
  5. Spoel de kikkererwten schoon in een vergiet. Hak de koriander en snijd de limoen in partjes. Hak de pinda’s grof. Snijd de KANZI® appel in dunne plakjes.
  6. Schep de appelplakjes en kikkererwten door de curry en breng op smaak met zout en het sap uit een partje limoen. Warm nog een paar minuten door.
  7. Serveer de curry in ruime kommen met een partje limoen en bestrooi met de pinda’s en verse koriander.