Ingrediënten

  • 1 KANZI® appel
  • 500 g witloof
  • 1 grote ui
  • 2 middelgrote aardappels (ca. 300 g)
  • 2 el boter
  • 200 ml witte wijn
  • 500 ml groentebouillon (van tablet)
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 dl room
  • 2 el grove mosterd
  • ½ bakje tuinkers

Bereiding

  1. Snijd de witloofstronken in repen van 2 cm, verwijder de uiteinden.
  2. Snipper de ui. Schil de aardappels en snijd in kleine blokjes.
  3. Snijd de KANZI® appel in heel dunne plakken en snijd de plakken in dunne reepjes.
  4. Verhit de boter in een ruime (soep)pan en fruit hierin de ui 3 min. Voeg de witloof en aardappels toe en bak een paar minuten. Blus af met de witte wijn en laat een paar minuten koken. Voeg de bouillon toe en doe de laurier erbij. Laat de soep 15 min. zachtjes koken met een deksel op de pan.
  5. Verwijder de laurierblaadjes uit de soep en voeg de room en mosterd toe. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Houd warm op laag vuur.
  6. Serveer de soep met de appelreepjes en garneer met de tuinkers.