Ingrediënten

  • 1 KANZI® appel
  • 1 courgette
  • 1,5 tl zout
  • 3 eieren
  • 2 el pesto
  • 100 ml melk
  • 250 g tarwebloem
  • 10 g bakpoeder
  • 100 g geraspte cheddar
  • 50 g walnoten
  • 125 g geitenkaas
  • eventueel: verse basilicum en extra pesto

Bereiding

  1. Verwarm de oven tot 170 °C.
  2. Rasp de courgette op een grove rasp. Bestrooi met 1 tl zout en hussel goed om. Laat 15 min. intrekken en schep in een zeef. Druk er met een pollepel zo veel mogelijk vocht uit in een beslagkom.
  3. Snijd ondertussen de KANZI® appel in blokjes van 1 ½ cm.
  4. Voeg de eieren toe aan het courgettesap en klop ze los met de pesto en melk.
  5. Zeef de bloem, de rest van het zout en het bakpoeder boven het eiermengsel en meng met een garde tot een glad beslag. Schep de cheddar, geraspte courgette en walnoten erdoor en verkruimel de geitenkaas erboven. Voeg de appelblokjes toe en meng alles goed. Verdeel het beslag over de bodem van een met bakpapier beklede broodvorm van 25 cm. Bak het courgettebrood ca. 55 min. in de oven. Het brood is gaar als een houten satéprikker er schoon uitkomt.
  6. Laat het brood 15 min. afkoelen in de vorm. Trek het brood aan het bakpapier uit de bakvorm en snijd in plakken. Lekker om te serveren met wat extra pesto en verse basilicumblaadjes.