Ingrediënten
- 1 kleine KANZI® appel
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- paar takjes verse tijm
- 2 el olijfolie
- 1 tl suiker
- 50 g groene olijven plakjes
- 100 g geraspte gruyère
- 1 rol vers bladerdeeg (270 g)
- 5 g bladpeterselie
Bereiding
- Snijd de ui in halve ringen.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de uien ca. 5 min. op matig vuur. Knijp de knoflook erboven uit en ris de blaadjes van de takjes tijm. Voeg de suiker, knoflook en tijm toe en bak samen nog een paar minuten. Doe in een kom en laat 10 min. afkoelen.
- Verhit de oven tot 175 °C.
- Snijd de KANZI® appel in blokjes van 1 cm. Hak de olijven grof. Meng de appel, olijven en gruyère door de uien.
- Rol het bladerdeeg uit en snijd in 4 x 6 rechthoeken. Leg de stukjes iets uit elkaar op het bakpapier en schuif ze op een bakplaat. Beleg met een eetlepel van de vulling. Bak de mini-plaattaartjes 25 min. in het midden van de oven.
- Hak de peterselie fijn. Serveer de hapjes op een schaal en bestrooi met de fijngehakte peterselie.