Ingrediënten

  • 2 KANZI® appels
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 rode ui
  • 2 el boter
  • 150 g geraspte cheddar
  • 1 rol vers bladerdeeg 270 g (of pizzadeeg)

Bereiding

  1. Snipper de ui. Ris de naalden van de takjes rozemarijn en snijd ze fijn
  2. Snijd de KANZI® appels in hele kleine stukjes van een ½ cm.
  3. Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui 3 min. Voeg de appel en rozemarijn toe en bak een paar minuten mee. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over een bord. Laat 30 min. afkoelen.
  4. Rol het deeg uit op het aanrecht met het bakpapier eronder, verdeel hierover het appelmengsel en bestrooi met de cheddarkaas. Rol het bladerdeeg strak op tot een dikke gevulde rol en wikkel in het bakpapier. Leg 30 min. in de vriezer.
  5. Verhit de oven tot 180 °C. Haal de bladerdeegrol uit de vriezer en snijd in plakken van ca. 1,5 cm. Leg ze met 2 cm van elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  6. Bak de appel-cheddarrolletjes 20 min. in het midden van de oven tot ze goudgeel gekleurd zijn.