Ingrediënten
Voor de couscoussalade:
- 75 g parelcouscous
- 1/2 komkommer
- 2 rode paprika’s
- 1 gele paprika
- 10 zwarte olijven
- Handvol rucola
- 3 el bieslook gesnipperd
- 2 el platte peterselie gesnipperd
- 1 tl dille gesnipperd
- ¼ tl paprikapoeder
- ¼ tl Provençaalse kruiden
- 2 el extra vergine olijfolie
- 2 el citroensap
Voor de kip:
- 300 g kipfilethaasje
- ¼ tl kipkruiden
- 1 tl mosterd
- Sap van ½ citroen
- 1 el olijfolie
Voor de crunchy pitten:
- 1 el pijnboompitten
- 1 el pompoenpitten
- ¼ tl kipkruiden
- ¼ tl olijfolie
Voor het yoghurtsausje:
- ½ komkommer
- 100 g Griekse yoghurt
- ¼ tl oregano (gedroogd)
- ¼ tl Za’atar
- ¼ tl extra vergine olijfolie
Bereiding
TIP: neem je de salade mee als lunch, bewaar de pitten en het yoghurtsausje in dat geval in een apart potje. Zo blijft alles lekker knapperig. Serveer je het gerecht als lichte avondmaaltijd, dan kan je aan het yoghurtsausje nog ¼ teentje geraspte look toevoegen voor wat extra punch. |
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Juffrouw Toertjes.