Ingrediënten

  • 800gr krieltjes
  • 400gr kippenfilet
  • 300gr rucola
  • 3 sjalotten
  • enkele blaadjes bieslook
  • 250gr Griekse of volle yoghurt
  • olijfolie
  • kippenkruiden
  • peper en zout

Bereiding

  1. Was of schil de krieltjes en kook ze gedurende 12 à 15 min, afhankelijk van de dikte van de krieltjes.
  2. Snij de kippenfilet in dunne reepjes, kruid met kippenkruiden en bak ze krokant in olijfolie (of boter).
  3. Snipper de sjalotten en de bieslook fijn.
  4. Was de rucola en doe 100gr in een hoge beker samen met 1 sjalot en 3 eetlepels olijfolie. Mix alles tot een gladde dressing. Indien het een te dikke dressing is kun je nog wat olijfolie toevoegen.
  5. Meng de rucola dressing onder de yoghurt en kruid af met peper en zout.
  6. Meng de krokante kippenreepjes onder de in 2 of 4 gesneden gekookte krieltjes samen met de fijngesnipperde sjalotten en bieslook.
  7. Meng tot slot ook de rucola onder de warme sla en dien onmiddellijk op met de rucola-yoghurt dressing.