Ingrediënten
- 800gr krieltjes
- 400gr kippenfilet
- 300gr rucola
- 3 sjalotten
- enkele blaadjes bieslook
- 250gr Griekse of volle yoghurt
- olijfolie
- kippenkruiden
- peper en zout
Bereiding
- Was of schil de krieltjes en kook ze gedurende 12 à 15 min, afhankelijk van de dikte van de krieltjes.
- Snij de kippenfilet in dunne reepjes, kruid met kippenkruiden en bak ze krokant in olijfolie (of boter).
- Snipper de sjalotten en de bieslook fijn.
- Was de rucola en doe 100gr in een hoge beker samen met 1 sjalot en 3 eetlepels olijfolie. Mix alles tot een gladde dressing. Indien het een te dikke dressing is kun je nog wat olijfolie toevoegen.
- Meng de rucola dressing onder de yoghurt en kruid af met peper en zout.
- Meng de krokante kippenreepjes onder de in 2 of 4 gesneden gekookte krieltjes samen met de fijngesnipperde sjalotten en bieslook.
- Meng tot slot ook de rucola onder de warme sla en dien onmiddellijk op met de rucola-yoghurt dressing.