Ingrediënten

  • 1 KANZI® appel
  • 1 bos groene asperges (ca. 400 g)
  • ½ gele courgette
  • 150 g verse aardbeien
  • 10 g verse basilicum
  • 50 g rucola
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 4 el olijfolie
  • 2 el balsamicocrème
  • 1 stokbrood

Bereiding

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Snijd 2 cm van de onderkanten van de asperges eraf. Deze worden niet gebruikt. Halveer de asperges, en kook ze in 3 min. beetgaar. Giet af en spoel koud onder de kraan.
  2. Snijd de courgette met een dunschiller over de lengte in dunne lange repen. Snijd de KANZI® appel in flinterdunne plakjes.
  3. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.
  4. Verdeel de rucola en asperges over 4 grote diepe borden en leg hiertussen plakjes appel, repen courgette, blaadjes basilicum en aardbeien.
  5. Lepel de olijfolie en balsamicocrème over de salade en snijd er met een dunschiller flakes van de Parmezaanse kaas boven. Bestrooi met peper uit de molen. Serveer de salade met stokbrood.