Ingrediënten

  • 4 aubergines
  • 350gr rijst
  • 3 stengels lente-ui
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ketchup
  • 4 theelepels lichte cassonadesuiker
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 snuifje lookpoeder
  • 1 snuifje komijnpoeder
  • 1 snuifje cayenne peper

Bereiding

  1. Snijd de aubergines doormidden in de lengte en leg ze met de schil naar onderen op een bakplaat.
  2. Maak schuine inkepingen in het vruchtvlees in twee richtingen, zodat je een ruitpatroon krijgt. Probeer hierbij niet door de schil te snijden.
  3. Meng de sojasaus, ketchup, honing en cassonade met de kruiden tot een homogeen sausje & smeer dit over het vruchtvlees van de aubergines.
  4. Zet de bakplaat 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  5. Kook ondertussen de rijst gaar.
  6. Schep de gegaarde aubergines en de rijst in een bord. Werk af met sesamzaadjes en fijngesnipperde lente-ui.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.