Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 teentjes look, in schijfjes
  • Het sap van 1 citroen
  • 4 el olijfolie
  • Gehakte basilicum of peterselie

Bereiding

  1. Snijd de aubergine overdwars in 3-4 mm dikke plakken.
  2. Rooster de aubergineplakken op de barbecue. Zorg er wel voor dat je niet meer dan 2 lagen hebt.
  3. Je grillt dus de plakken zonder ze te oliën. Zo krijg je geen rook.
  4. Doe de olijfolie, de knoflook en het citroensap in een ondiepe schaal om een marinade te maken.
  5. Voeg wat gehakte basilicum of peterselie als je wil.
  6. Zodra de plakjes gaar zijn, leg je ze minimum een half uurtje in de marinade, zodat ze kunnen trekken.
  7. Breng op smaak met zout net voor het opdienen.
  8. Strooi er ook nog wat versgehakte basilicum en/of peterselie over.