Ingrediënten
- 300 g aubergines
- 200 g fondantchocolade (in stukjes)
- 3 eieren
- 150 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl zout
- 150 g boter
- 200 g kristalsuiker
- 1 tl baksoda
- 100 g fijngehakte hazelnoten of walnoten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snij de aubergines fijn. Bestrooi de aubergines met zout en leg ze in een zeefje om uit te lekken.
- Smelt de boter met de chocolade. Meng goed door elkaar en laat even afkoelen.
- Klop de eieren met de suiker tot een luchtig geheel.
- Voeg het chocolademengsel aan het eimengsel toe. Meng daarna de fijngesneden aubergine en de fijngehakte noten eronder.
- Meng de bloem met de baksoda en het bakpoeder. Zeef dit alles boven het chocoladebeslag. Meng alles goed door elkaar zodat je een mooi beslag krijgt.
- Bestrijk een ovenschaal met boter en met bloem, zodat het beslag achteraf niet blijft plakken.
- Doe het beslag in de ovenschaal en bak 30 minuten in de oven.