Ingrediënten

  • 300 g aubergines
  • 200 g fondantchocolade (in stukjes)
  • 3 eieren
  • 150 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 150 g boter
  • 200 g kristalsuiker
  • 1 tl baksoda
  • 100 g fijngehakte hazelnoten of walnoten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de aubergines fijn. Bestrooi de aubergines met zout en leg ze in een zeefje om uit te lekken.
  3. Smelt de boter met de chocolade. Meng goed door elkaar en laat even afkoelen.
  4. Klop de eieren met de suiker tot een luchtig geheel.
  5. Voeg het chocolademengsel aan het eimengsel toe. Meng daarna de fijngesneden aubergine en de fijngehakte noten eronder.
  6. Meng de bloem met de baksoda en het bakpoeder. Zeef dit alles boven het chocoladebeslag. Meng alles goed door elkaar zodat je een mooi beslag krijgt.
  7. Bestrijk een ovenschaal met boter en met bloem, zodat het beslag achteraf niet blijft plakken.
  8. Doe het beslag in de ovenschaal en bak 30 minuten in de oven.