Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 dl olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • citroensap
  • versgemalen zwarte peper
  • zout
  • ciabatta

Bereiding

  1. Snij de aubergines in de lengte in twee en snijd het vruchtvlees kruiselings in met behulp van de punt van een mes.
  2. Grill de aubergines 5 minuutjes op de barbecue.
  3. Leg ze daarna in een barbecueschaal en zet deze ongeveer 20 minuten op de barbecue met het deksel dicht.
  4. Haal de aubergines van de barbecue, laat ze afkoelen en lepel het vruchtvlees eruit.
  5. Pureer het vruchtvlees met de knoflook in een blender, met een staafmixer of wrijf het tot puree in een vijzel.
  6. Roer er dan zoveel olijfolie onder tot je een smeuïge massa hebt.
  7. Over de gewenste dikte beslis je zelf: het moet in elk geval smeerbaar zijn voor op stokbrood of om als dipsausje te kunnen opdienen.
  8. Proef en breng de dip op smaak met citroensap, peper en zout.