Ingrediënten
- 2 aubergines
- 1 dl olijfolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- citroensap
- versgemalen zwarte peper
- zout
- ciabatta
Bereiding
- Snij de aubergines in de lengte in twee en snijd het vruchtvlees kruiselings in met behulp van de punt van een mes.
- Grill de aubergines 5 minuutjes op de barbecue.
- Leg ze daarna in een barbecueschaal en zet deze ongeveer 20 minuten op de barbecue met het deksel dicht.
- Haal de aubergines van de barbecue, laat ze afkoelen en lepel het vruchtvlees eruit.
- Pureer het vruchtvlees met de knoflook in een blender, met een staafmixer of wrijf het tot puree in een vijzel.
- Roer er dan zoveel olijfolie onder tot je een smeuïge massa hebt.
- Over de gewenste dikte beslis je zelf: het moet in elk geval smeerbaar zijn voor op stokbrood of om als dipsausje te kunnen opdienen.
- Proef en breng de dip op smaak met citroensap, peper en zout.