Fan van cakes maar mag het net ietsje meer zijn dan een gewone cake? Maak dan onze vanillecake met kersen. Volg het recept van de cake die je altijd maakt en roer de kersen zonder pit en de chocoladestukken voorzichtig door het beslag vooraleer je het in de springvorm giet. Wij voegen ook wat zwarte chocolade toe, die past perfect bij de smaak van kersen.
Je kan ook kiezen voor een clafoutis, een Frans gebak met kersen. In de originele versie van de clafoutis, afkomstig uit de Franse Limousin, gebruiken ze kersen met pit. Zo blijft het sap niet alleen in de kersen, de pit zou ook extra smaak geven aan het gerecht. Zeker eens het proberen waard als die pitten jou niet storen.
Tot slot kan je, in combinatie met andere bessen, een verrukkelijke gratin maken van rode vruchten. Let bij het bereiden op de verkleuring van het fruit. Het fruit mag nauwelijks gaar worden in de oven en wordt enkel wat opgewarmd.
Liever geen verwarmde kersen? Ook geen enkel probleem! Voeg ze toe aan jouw granola of fruitsla en genieten maar.