Ingrediënten
- 200 g kersen, in 4 gesneden
- 120 g boter op kamertemperatuur
- 120 g fijne kristalsuiker
- 3 eieren, gesplitst
- 2 eetlepels melk
- 1 theelepel vanille-extract
- 125 g bloem
- Snufje zout
- 120 g zwarte chocolade, in grove stukken gehakt
- 2 eetlepels amandelschilfers
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°. Vet een springvorm in met boter.
- Doe de boter met de suiker in een mengkom en klop ongeveer 10 minuten tot je een romig, bleek mengsel krijgt.
- Voeg één voor één al kloppend de eierdooiers toe, daarna de melk en het vanille-extract.
- Klop het eiwit stijf en spatel voorzichtig door het botermengsel.
- Roer de kersen zonder pit en de chocoladestukken voorzichtig door het beslag.
- Als alles goed gemengd is, giet dan in de springvorm. Besprenkel met de amandelschilfers.
- Bak de cake 30 minuten in de oven tot ze een mooie kleur heeft.
- Laat even afkoelen en serveer.