Ingrediënten

  • 200 g kersen, in 4 gesneden
  • 120 g boter op kamertemperatuur
  • 120 g fijne kristalsuiker
  • 3 eieren, gesplitst
  • 2 eetlepels melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 125 g bloem
  • Snufje zout
  • 120 g zwarte chocolade, in grove stukken gehakt
  • 2 eetlepels amandelschilfers

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Vet een springvorm in met boter.
  2. Doe de boter met de suiker in een mengkom en klop ongeveer 10 minuten tot je een romig, bleek mengsel krijgt.
  3. Voeg één voor één al kloppend de eierdooiers toe, daarna de melk en het vanille-extract.
  4. Klop het eiwit stijf en spatel voorzichtig door het botermengsel.
  5. Roer de kersen zonder pit en de chocoladestukken voorzichtig door het beslag.
  6. Als alles goed gemengd is, giet dan in de springvorm. Besprenkel met de amandelschilfers.
  7. Bak de cake 30 minuten in de oven tot ze een mooie kleur heeft.
  8. Laat even afkoelen en serveer.