Ingrediënten

  • 3 eierdooiers
  • 500 gram rode vruchten (aardbeien, frambozen, rode bessen, kersen, braambessen en bosbessen)
  • 100 gram mascarpone
  • 10 centiliter koude vloeibare room
  • 80 gram amandelpoeder
  • 20 gram poedersuiker
  • 25 gram vanillesuiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden op de grillstand.
  2. Meng de mascarpone, de eierdooiers, de poedersuiker en het amandelpoeder.
  3. Maak het fruit schoon. Snijd de aardbeien in vieren. Verwijder de stengel van de rode bessen en meng met de vanillesuiker.
  4. Gebruik een keukenmachine of klop handmatig de slagroom op.
  5. Voeg met een spatel voorzichtig de slagroom toe aan de amandelroom tot er een gladde textuur ontstaat.
  6. Leg het fruit in een ovenschaal.
  7. Giet de room over het fruit.
  8. Bak het mengsel gedurende 3 minuten onder de grill.
  9. Let op de verkleuring van het fruit. Het fruit mag nauwelijks gaar worden en wordt enkel wat opgewarmd.