Ingrediënten
- 3 eierdooiers
- 500 gram rode vruchten (aardbeien, frambozen, rode bessen, kersen, braambessen en bosbessen)
- 100 gram mascarpone
- 10 centiliter koude vloeibare room
- 80 gram amandelpoeder
- 20 gram poedersuiker
- 25 gram vanillesuiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 250 graden op de grillstand.
- Meng de mascarpone, de eierdooiers, de poedersuiker en het amandelpoeder.
- Maak het fruit schoon. Snijd de aardbeien in vieren. Verwijder de stengel van de rode bessen en meng met de vanillesuiker.
- Gebruik een keukenmachine of klop handmatig de slagroom op.
- Voeg met een spatel voorzichtig de slagroom toe aan de amandelroom tot er een gladde textuur ontstaat.
- Leg het fruit in een ovenschaal.
- Giet de room over het fruit.
- Bak het mengsel gedurende 3 minuten onder de grill.
- Let op de verkleuring van het fruit. Het fruit mag nauwelijks gaar worden en wordt enkel wat opgewarmd.